Haminankylän kyläturvallisuusilta Kotipirtillä 17.2.2022

14.2.2022 Kyläturvallisuushanke

Viime vuonna suoritetussa kyläkyselyssä Haminankylältä nousi kolme keskeistä teemaa, joista yhdeksi nousi ”Haminankylä on turvallinen ja elinvoimainen”.  Nyt Haminankylä on valittu Kanta-Hämeen pilottikyläksi Suomen Kylät ry:n kyläturvallisuushankkeeseen ja tarkoitus on tehdä turvallisuussuunnitelma kylälle. Samalla kehitetään yhteistyömuotoja kyläyhteisöjen ja viranomaisten kuten Pelastuslaitos, poliisi ja kunta välille. Tavoitteena on luoda kyläturvallisuuteen työkalu, joka tulee laajemmin kylien käyttöön niin Hausjärvellä kuin koko Kanta-Hämeessä.

Ensimmäinen kyläturvallisuusilta pidetään to 17.2. klo 18:00 Kotipirtillä. Siihen voi osallistua myös etäyhteydellä. Mikäli osallistut etäyhteydellä, ilmoittaudu sähköpostilla 16.2. mennessä Elina Leppäselle kylaasiamies@hameenkylat.fi.

TO 17.2.2022 KYLÄTURVALLISUUSILTA – OHJELMA

17.30 kahvitarjoilu

18- 19.30 tilaisuuden avaus: Markku Juhola, Haminankylän Nuorisoseura

Kyläturvallisuus: Pekka Rintala Suomen Kylät ry, Elina Leppänen Hämeen kylät ry

Hausjärven kunta mukana turvallisuustyössä, Kalle Eklund, Hausjärven kunta

Asukkaat ja kyläyhteisöt viranomaisten tukena – mikä muuttuu hyvinvointialueen myötä? Ari Saarinen Kanta-Hämeen hyvinvointialue ja pelastuslaitos, Mira Miettinen Kanta-Hämeen sosiaali- ja kriisipäivystys, Ari M. Turunen Hämeen poliisilaitos

Mikä luo turvattomuutta ja vaaratilanteita Haminankylällä

Turvallisuuskysely ja jatkotoimenpiteet

Kyläläiset ja kesäasukkaat, lämpimästi tervetuloa turvallisuuiltaan Kotipirtille!

Lue lisää osoitteesta: https://www.hameenkylat.fi/kanta-hameen-kylaturvallisuuspilotti/

Lue myös