Kirjasto

Kirjasto on sinun olohuoneesi – lämpimästi tervetuloa!

Hausjärven kirjasto sijaitsee Oitissa osoitteessa Sykärintori. Kirjasto on avoinna seuraavasti:
ma-ke (10-12) 12-19
to-pe (10-12) 12-16
KESÄLAUANTAIT SULJETTU 1.6.-31.8.2023, PAITSI 5.8. OITIN MARKKINOIDEN AIKAAN AUKI!
ILTATORITORSTAISIN 8.6., 13.7., 17.8. JA 14.9.2023 AVOINNA KLO 19:ÄÄN!
(Talvikaudella la
10-14, ei lauantaisin auki kesä-, heinä- eikä elokuussa, poikkeuksena Oitin markkinat.)
Juhlapyhien aattona kirjasto on avoinna klo 14:ään.
Suluissa olevat ajat ovat itsepalveluaikoja, jolloin asiakas voi lainata, palauttaa ja uusia lainojaan omatoimisesti automaatin avulla. Automaatin käyttämiseen tarvitaan kirjastokortti ja henkilökohtainen PIN-koodi. Talossa on henkilökuntaa myös itsepalveluaikana. Heitä voi tarvittaessa pyytää avuksi.

Kirjaston yhteystiedot: kirjasto@hausjarvi.fi, 019 758 6791
Kirjastoauton yhteystiedot: kirjastoauto@hausjarvi.fi, 040 330 6792
Kirjastonjohtaja Anu Ylimäki, 050 569 1981
Kirjastonhoitaja Marianne Hägglund, 040 703 3566
Erikoiskirjastovirkailija Raija Koivukangas-Taponen, 040 703 8829
Kirjastovirkailija Eila Pesu, 050 500 1584
Kirjastoautonkuljettaja-kirjastovirkailija Timo Lähteenmäki, 040 620 9374
Henkilökunnan sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@hausjarvi.fi

 • Kirjastokortin saat pääkirjastosta Oitista, kirjastoauto Fannysta tai mistä tahansa Ratamo -kimpan muusta yksiköstä (Riihimäki, Hyvinkää, Loppi, Nurmijärvi). Kortti hankitaan täyttämällä kirjastokorttihakemus ja todistamalla henkilöllisyys kuvallisella henkilötodistuksella. Alle 15-vuotias lapsi tarvitsee kortin saadakseen takaajan, jonka tulee täyttää omat tietonsa korttihakemukseen ja allekirjoittaa se.

  Kortin hankkija sitoutuu noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä. Uudelle asiakkaalle kirjastokortti on maksuton. Kadonneen tai rikkoutuneen kortin uusiminen maksaa aikuisilta kaksi euroa ja lapsilta euron. Kirjastokortillasi voit lainata kaikista Ratamo-kirjastoista. Kirjastokortin ulkoasu uudistui toukokuussa 2021. Vanhat kortit toimivat edelleen täysin normaalisti.

 • Kirjastoauto tekee tärkeää kirjastotyötä palvellessaan Hausjärven taajamia ja kyliä. Voit varata Hausjärven pääkirjaston aineistoa maksutta kirjastoautosta noudettavaksi.

 • Kirjasto tiedottaa ajankohtaisista asioistaan noin kerran kuukaudessa uutiskirjeellä. Tilaa uutiskirje tästä linkistä.

  Kirjaston viimeisimpiä uutiskirjeitä

  Soturikissat valtaavat kirjaston! (20.4.2023)

  Kirjastossa kuhisee keväällä!

  Aloita uusi vuosi kirjastosta!

  Loppusyksyä 2022

   

 • Ratamo-kirjastot ovat siirtyneet Finna-aikaan. Uusi Finna-verkkokirjasto on entistä verkkokirjastoa saavutettavampi ja asioiminen onnistuu sujuvasti myös mobiililaitteilla.

  Ratamo-kirjastoihin kuuluvat Hausjärven, Hyvinkään, Lopen, Nurmijärven ja Riihimäen kirjastot. Ratamon vanhassa verkkokirjastossa tehdyt lainat, varaukset ja lainahistoria näkyvät myös uudessa Finna-verkkokirjastossa. Uuteen verkkokirjastoon kirjaudutaan samalla kirjastokortin numerosarjalla ja pin-koodilla kuin ennenkin.

  Uusi verkkokirjasto löytyy osoitteesta ratamo.finna.fi. Linkki löytyy myös vanhasta verkkokirjastosta, joka palvelee uuden rinnalla vielä noin puoli vuotta. Vanhassa verkkokirjastossa muistilistalle merkityt teokset eivät siirry automaattisesti Finnaan, mutta sivustolla on ohje listan siirtämiseksi.

  Uudessa verkkokirjastossa on useita käyttöä helpottavia toimintoja: perheenjäsenten kirjastokortit voi jatkossa liittää omaan tiliin, jolloin yhdellä kirjautumisella voi uusia esimerkiksi lasten lainat. Lisäksi esim. haun voi tallentaa ja asettaa siihen uutuusvahdin, joka ilmoittaa, kun hakua vastaava teos tulee saataville.

  Finna on koti Suomen kulttuuri- ja tiedeaineistoille. Finna.fi kokoaa satojen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistot yhteen osoitteeseen, jossa niiden äärelle pääsee helposti ja nopeasti. Lisäksi Finna kehittää yhdessä asiakasorganisaatioidensa kanssa ilmaista alustaa, jolla eri toimijat voivat luoda oman sähköisen hakupalvelun tai esimerkiksi verkkokirjaston.

Hausjärven kirjasto Oitissa tarjoilee lukuelämysten lisäksi erilaisia tapahtumia, tempauksia ja kerhoja, sekä tiloissaan vaihtuvia näyttelyitä.

Sykärintorilla sijaitsevan pääkirjaston lisäksi Hausjärvellä palvelee kirjastoauto Fanny, joka kiertää Hausjärven alueen taajamia ja kyliä kuljettaen lajitelman teoksia mukanaan sinne, mistä matkaa pääkirjastolle tulee jo runsaasti. Kirjastoauto Fanny kuljettaa mukanaan myös ennalta varattuja teoksia, jotka on helppo napata mukaansa paikalliselta pysäkiltä.

 

Tervetuloa mukaan!

Miltä kuulostaisi osallistuminen lautapelikerhoon tai sellaiseen kahvilaan, jossa voi auttaa muualta Suomeen muuttaneita oppimaan suomen kieltä? Tervetuloa mukaan!

Pääkirjaston palvelut

Kirjasto on paljon muutakin, kuin kirjoja ja ajankohtaisimpia lehtiä.