
Ikäihmisten asumispalvelut
Ei-ympärivuorokautinen asumispalvelu
Ei-ympärivuorokautista asumispalvelua tarjoaa Hausjärven alueella Fannyn Tupa ry:n Seniorikoti Oitissa. Seniorikoti vastaa itse asukasvalinnoistaan ja sinne hakeudutaan ottamalla yhteyttä suoraan yksikköön. Hausjärven kunta voi myöntää Seniorikotiin palvelutalon palvelusetelin kriteerien täyttyessä. Palvelutalon palveluseteliä haetaan vanhuspalveluvastaavalta.
Fannyn Tupa ry:n Seniorikoti, Kuusitie 18D, 12100 Oitti, p. 040 061 2918.
Pitkäaikainen tehostettu asumispalvelu
Pitkäaikaiseen tehostettuun asumispalveluun haetaan ottamalla yhteyttä vanhuspalveluvastaavaan, joka lähettää hakemuksen tai täyttää sen yhdessä hakijan/omaisen kanssa. Vanhuspalveluvastaavalta saa lisätietoja pitkäaikaisen asumispalvelun myöntämisen kriteereistä. Pitkäaikaista tehostettua asumispalvelua tarjoavat Hausjärvellä kunnan omat yksiköt Koivumäki ja Helmikoti Oitissa Lehtimajoilla sekä Lasihelmi Ryttylässä. Asumispalveluissa on tavoitteena toteuttaa laadukasta hoivaa ja hoitoa sekä mahdollistaa asukkaille mielekäs arki.
Lyhytaikainen tehostettu asumispalvelu
Lyhytaikaista asumispalvelua annetaan tehostetun palveluasumisen yksiköissä Helmikodissa ja Koivumäessä. Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa kuntoutus- ja arviointijaksolle ja kriisipaikoille tulevien asukkaiden palvelua. Palvelu sisältää intensiivistä asiakkaan jatkohoidon suunnittelua, kuntoutusta ja arviointia. Lyhytaikaista asumispalvelua on myös säännölliset tai määräaikaiset ennalta sovitut intervallijaksot omaishoidettaville tai muille kotona asuville kotona asumisen ja omaishoitajan jaksamisen tueksi.
Koivumäki
Vanhusten tehostettu asumispalveluyksikkö (43 paikkaa, sis. 4 intervallipaikkaa)
Helmikoti
Vanhusten tehostettu asumispalveluyksikkö, 12 pitkäaikaispaikkaa + 4 lyhytaikaispaikkaa
Saija Friman
Asumispalveluiden palveluesimies / Helmikodin asumispalvelut
Lasihelmi
Muistisairaiden tehostettu asumispalveluyksikkö, 20 asukaspaikkaa
Marianne Hymylä
Asumispalveluiden palveluesimies / Dementiakoti Lasihelmi
Sosiaalihuollon asiakasmaksun alentaminen ja perimättä jättäminen
Sosiaalihuollon asiakasmaksun alentaminen tai perimättä jättäminen on mahdollista niissä tilanteissa, joissa asiakasmaksu heikentää asiakkaan toimeentulon edellytyksiä ja elatusvelvollisuuden toteutumista.
Asiakasmaksua alennetaan pääsääntöisesti sosiaalihuollon tulosidonnaisista asiakasmaksuista. Tällaisia maksuja ovat esimerkiksi kotihoidon ja tehostetunpalveluasumisen maksut. Voit hakea maksun alentamista tai perimättä jättämistä hakemuslomakkeella, joka löytyy lomakkeista tai vapaa muotoisella hakemuksella. Asiakasmaksun alentaminen tai perimättä jättäminen perustuu tulo- ja menolaskelmaan sekä varallisuuteen. Asiakkaan maksukykyä arvioitaessa huomioidaan myös puolison tulot ja menot sekä varallisuus.
Palvelusetelin omavastuuosuuteen ei voida myöntää alennusta, koska asiakasmaksujen kohtuullistamista koskeva sääntely ei koske palveluseteliä.
Tehostettuun palveluasumiseen liittyvistä maksunalennuksista lisätietoja antaa