Kanta-Hämeen kyläturvallisuuspilotti Hausjärvellä

Hausjärvellä sijaitseva Haminankylä valittiin Kanta-Hämeen pilottikyläksi Suomen Kylien käynnistämään kyläturvallisuushankkeeseen helmikuussa 2022. Tavoitteena on hankeen myötä toteuttaa kylälle turvallisuussuunnitelma, joka voidaan ottaa laajemmin kylien käyttöön koko Kanta-Hämeessä. Lisäksi hankkeen tavoitteena on kehittää yhteistyömuotoja kyläyhteisöjen, järjestöjen ja viranomaisten kuten Hyvinvointialue, Pelastuslaitos, Poliisi ja kunta välille.

Kanta-Hämeen kyläturvallisuuspilotti on osa Suomen Kylät ry:n valtakunnallista kyläturvallisuus 2025 -hanketta.

Kyläturvallisuushanke laajenee

Koko hankkeen ajan tarkoituksena on ollut luoda turvallisuussuunnitelma, joka voidaan ottaa laajemmin kylien käyttöön koko Kanta-Hämeen alueella. Vaikka pilottikylänä onkin toiminut Haminankylä, hanke on päässyt nopeatahtisesti leviämään niin Haminankylän naapurikyliin Mommila ja Hietoinen, sekä kaikille muille halukkaille kylille Hausjärvellä.

 

  • Seuraava Hausjärven kylien avainhenkilöille kohdennettu tilaisuus pidetään torstaina 18.8.2022 klo 17.30 Kotipirtillä Haminankylässä. Tilaisuuden aiheena on Hausjärven muiden kylien halukkuus ja käytännön toimenpiteet turvallisuussuunitelman laatimiseksi omille kylille.
  • Haminankylän – Mommilan turvallisuussuunnitelman tilannekatsaus pidetään lauantaina 20.8.2022 klo 10:00 Kotipirtillä Haminankylässä.