Lapsi- ja perhepalvelut

Hausjärven kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyivät vuoden 2023 alussa Kanta-Hämeen hyvinvointialueen eli Oma Hämeen vastuulle. Henkilökunnan ja palveluiden puhelinnumerot eivät ole muuttuneet. Sähköpostiosoitteet ovat nyt muotoa etunimi.sukunimi@omahame.fi 1.1.2023 alkaen.

OmaHämeen tiedotteet 23.3.2023

Lapsiperheiden kiireettömät asiat hoituvat nyt yhdessä numerossa – OmaHäme (omahame.fi)

Oma Häme vahvistaa maakunnan sosiaali- ja kriisipäivystystä  – OmaHäme (omahame.fi)

Muutoksia lapsiperheiden palveluissa

Lapsiperheiden kiireettömien asioiden neuvonta ja palveluohjaus on keskitetty Oma Hämeessä yhteen numeroon 03 629 6565. Puhelin palvelee maanantaisin klo 10–12, tiistaisin klo 13–15 ja torstaisin klo 10–12. Neuvonta ja palveluohjaus palvelee koko hyvinvointialuetta eli kaikkia Kanta-Hämeen 11 kunnan asukkaita.

Palveluun voivat soittaa niin perheet itse kuin perheiden kanssa työskentelevät ammattilaisetkin. Palvelussa annetaan ohjausta ja neuvontaa kiireettömissä asioissa. Puhelimessa otetaan myös vastaan lastensuojeluilmoitukset sekä yhteydenotot sosiaalihuoltoon.

Oma Hämeen verkkosivuille on tulossa sähköinen lomake yhteydenottoja ja lastensuojeluilmoitusten jättämistä varten. Tästä tiedotetaan vielä erikseen, kun lomake on käytössä.

Lapsiperheiden ja lastensuojelun akuuteissa, päivystyksellisissä asioissa soita sosiaali- ja kriisipäivystyksen asiakaslinjaan numeroon 03 621 7100. Hätätilanteessa ja välitöntä apua vaativassa tilanteessa soita aina hätänumeroon 112.

Muutoksia sosiaali- ja kriisipäivystyksessä

Sosiaali- ja kriisipäivystyksen toimintaan on myös tullut/tulossa muutoksia. Täältä löytyvät ajantasaiset tiedot:

Sosiaali- ja kriisipäivystys – OmaHäme (omahame.fi)