Kesän 2024 tapahtumia

29.4.2024

Ikäihmisten ulkoilutustapahtuma ke 22.5.2024 klo 16, Oitin Lehtimajat

Oitin Lehtimajoilla, Koivumäen sisäpihalla järjestetään keskiviikkona 22.5. klo 16.00 alkaen ikäihmisten ulkoilutustapahtuma. Sen tarkoituksena on tarjota ikäihmisille ulkoilumahdollisuus ja herättää huomiota ja keskustelua siitä, kuinka vaikeaa tai mahdotonta ulkona liikkuminen monelle vanhukselle on. Ulkoilutapahtuman pääpaino on luonnollisesti ulkoilutuokiolla, minkä jälkeen nautitaan makkarasta, mehusta, kekseistä sekä musiikista sääolosuhteiden mukaan. Ulkoilutettaville tarvitaan oma avustaja joko työntämään pyörätuolia, tueksi ja turvaksi kävelemään rollaattorin vieressä tai ihan vaan juttuseuraksi niille, joille kävely on liian raskasta.

Järjestäjät kutsuvatkin kaikki halukkaat osallistumaan tähän kampanjaan tulemalla ulkoiluttajaksi ja juttuseuraksi jollekin ikäihmiselle. Mukaan voivat tulla myös kotona asuvat oman avustajansa kanssa. Jokainen meistä voi tarjota turvallista ulkoiluseuraa, vaikka vain tämän yhden kerran. Ja jos asiasta innostuu, voi ulkoiluystävänä toimia aina halutessaan kertovat järjestäjät.

Avustajien toivotaan ilmoittautuvan etukäteen liikuntatoimistoon ke 15.5. mennessä joko jari.kovanen@hausjarvi.fi tai 040 330 6780. Voit haastaa mukaan myös omia tuttaviasi.


Kiva päivä Hausjärvellä la 25.5.2024 klo 10-14, Sykärintori Oitti

Tervetuloa Kiva päivä Hausjärvellä tapahtumaan, joka on koko perheen tapahtuma Sykärintorilla Hausjärven Oitissa!
Tapahtuma järjestetään kirjaston piha-alueella ja kunnanviraston ympäristössä lauantaina 25.5. klo 10-14.

Tule tutustumaan kunnan palveluihin, paikallisiin yrityksiin ja yhdistyksiin sekä tekemään ostoksia.

Ohjelmassa muun muassa Siivouspäivän peräkonttikirppis, nukketeatteria ja kasvomaalausta kirjastolla, poniratsastusta, söpöjä eläimiä, graffitiseinän maalausta, Willamagian julkineulomissessio, Kiken avoimet ovet, Oitin seurakuntatalon avoimet ovet, HaTun kahvila ja makkaraa, Puuha-Marien metrilakumyynti, Hausjärven urheilijoiden liikuntarata ja lettuja ja hausjärveläisten yritysten ja yhdistysten esittelypisteitä, musiikkiesityksiä ja paljon muuta!

Tapahtumasta saat myös mukaasi Hausjärven uunituoreen asukaslehden joka kokoaa yhteen kesän tärkeimmät ajankohtaisasiat, menovinkit ja yhteystiedot.

Tapahtuma on avoin kaikille. Tapahtumapaikkana toimii kirjastoa ympäröivä alue sekä kirjaston ja päiväkodin välinen parkkipaikka sekä kunnanviraston parkkialue.

Lisätietoja: Kiva päivä Hausjärvellä

Tapahtumassa mukana: Hausjärven kunta, Hausjärven kirjasto, Hausjärven kansalaisopisto, Hausjärven nuorisotoimi, Kike Hausjärvi, Ohjaamo, Etsivä nuorisotyö, Pie Lahti – Pienpajanukketeatteri, Hausjärven seurakunta, Hausjärven yläkoulun ja lukion tuki ry, Haminankylän nuorisoseura, Eläkeliiton Hausjärven yhdistys ry, Willamagia, Puuha-Marit ry, Hausjärvi Hong Taekwondo, Karvakamut ja kirjastokoira Maline, Kirjaston lautapelikerho, Hausjärven urheilijat, Hausjärven 4H-yhdistys, Siniraitakissa, Hausjärven Kivenhiojat, Oitin seudun kyläyhdistys, Hausjärven Demarit ry, Hausjärvi-Seura ry, Hausjärven Kokoomus.


EU-rahoituskoulutus Hausjärvellä 30.5.2024, Lepolan talo, Kappalaisentie 49, 12210 Hausjärvi

Kuntien ja kaupunkien kehittämistoimintaan sopivat unionin kansainväliset erillisohjelmat
Euroopan unionilla on lukuisia kansainvälisiä rahoitusohjelmia, joista myös kantahämäläiset kunnat ja kaupungit voivat hakea rahoitusta niiden erilaisiin kehittämishankkeisiin. Tervetuloa kuulemaan, minkälaisista rahoitusohjelmista on kyse ja millä tavoin näitä hankerahoituksia voi hakea.  Saat myös vinkkejä ja neuvoja siitä, millä tavoin kunnat ja kaupungit voivat päästä mukaan EU-rahoitteisiin kansainväliin hankkeisiin sekä ohjeita menestyksellisen kansainvälisen EU-hankehakemuksen tekemiseen.

Tilaisuudessa kahvitarjoilu. Ilmoittaudu viimeistään 22.5.2024.
Ilmoittautumisen yhteydessä voit lähettää kysymyksiä puhujille ennakkoon.

Lisätietoa: www.hausjarvi.fi/ajankohtaista/tiedotteet/eu-rahoituskoulutus-hausjarvella-30-5-2024/


Kansainväliset Erämessut pe-su 7.–9.6.2024, Riihimäen Urheilupuisto, Pohjolankatu 6–8 Riihimäki

Hausjärven ja Lopen kunnat löydät Kansainvälisiltä Erämessuilta yhteisosastolta U 551–552.


Avoimet Kylät-päivä la 8.6.2024

Ohjelma tarkentuu lähempänä päivää.


Kylärinki-pyöräily su 9.6.2024

Hausjärven Kylärinki-pyöräily pyöräillään sunnuntaina 9. kesäkuuta. Osallistuminen tapahtumaan on tehty helpoksi, sillä osallistumismaksuja ei peritä, eikä ennakkoilmoittautumista ole. Lähtöaika on liukuva ja startata voi miltä pisteeltä tahansa 8.30 – 11.00 välillä. Lähtöpaikalta pyöräilijät saavat maksutta reittikartan ja osallistumiskortin. Kylärinki soveltuu hyvin eritasoisille aktiivi- ja kuntopyöräilijöille ja lapsiperheille, sillä reitin pituuden, suunnan ja matkavauhdin saa jokainen päättää itse.

Osallistujien iloksi lähtö- ja huoltopistettä on sijoitettu ympäri kuntaa. Erkylän majan (Monni) huoltopiste on parkkialueella Pohjoisella kehätiellä, Erkylä/Vantaan piste on RK-V:n Suonummen majalla, Haminankylässä Kotipirtillä, Kirkonkylässä Ahjolassa, Kurussa Maisalassa, Turkhaudalla nuorisoseurojen talolla ja Ryttylässä Ykslammen Kisalassa. Oitin huoltopisteenä on tänäkin vuonna kunnanvirasto. Pisteiltä saa maksutta mehua ja joillakin pisteillä toimii pieni myyntipöytä. Kypärän käyttö on suositeltavaa ja osallistujien kannattaa pitää myös oma juomapullo mukana matkassa. Yksinpyöräilyä tulee turvallisuussyistä välttää.

Koko ringin kiertävien on syytä startata ajoissa, sillä huoltopisteet sulkeutuvat tasan 14.00. Jokainen vähintään kolmella pisteellä osallistumiskorttinsa leimauttanut pyöräilijä osallistuu tuotepalkintojen arvontaan ja vähintään viidellä pisteellä käyneet saavat postitse kunniakirjan, kunhan muistavat merkitä sen osallistumiskorttiin.


Suomen kasvukäytävä liikkuu, la 15.6.2024

Tempaus järjestetään 31.5.-19.6.2024 minkä aikana liikutaan lihasvoimin Seinäjoelta Helsinkiin, pysähtyen matkalla Suomen kasvukäytävän paikkakunnille tutustumaan paikallisten liikunta ja kuntoutus-alan yrittäjien toimintaan. Viemme siis liikkumisen viestiä paikkakunnalta toiselle lihasvoimin: kävellen, pyöräillen, tanssien, potkulaudalla, jne – tyyli on vapaa, liikkumisen ilo keskiössä. Matkassa mukana kulkee konkreettinen viestikapula, johon kerätään liikkumisen viestejä. Usealla paikkakunnalla viestikapulan vastaanottaa ja lähettää kaupungin tai kunnan johtohenkilö, joka myös lisää viestikapulaan viestin kyseiseltä paikkakunnalta. Viestit luovutetaan Eduskuntatalolle Helsinkiin tempauksen viimeisenä päivänä 19.6.2024.

Hausjärven päivä la 15.6.2024

Lisätietoja: Suomen kasvukäytävä liikkuu

————————————————————————————————————

Museobussit Mommilan Kyläpuodille

Hausjärven kunta ja Lions Club Hausjärvi/Lukot järjestävät yhteistyössä kaksi museobussikyytiä Mommilan kyläpuodille heinäkuussa. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus palata muistoissa vuosikymmenien taakse Ventoniemen museobussi Siipi-Wiiman kyydissä! Kyytimaksu 5 euroa per henkilö (käteismaksu, mielellään tasaraha). Kyytimaksut lahjoitetaan Hausjärven nuorten musikaalille. Ilmoittautuminen reissulle aukeaa toukokuussa.

ke 3.7.2024 Ryttylä – Kyläpuoti n. klo 12-15.30
Ryttylä (Koivupirtti/Saarisen vanha kauppa) – Turkhauta (Miinan monttu) – Oitti (R-kioskin bussipysäkki) – Mommilan Kyläpuoti. Kyyti kyläpuodilta samaa reittiä takaisin.

ke 10.7.2024 Monni – Kyläpuoti n. klo 17-20.30
Monnin koulu – Hikiä (Eskon koulu) – Hausjärven kirkko (Kirkon parkkipaikka) – Mommilan Kyläpuoti. Kyyti kyläpuodilta samaa reittiä takaisin.
Koe samalla reissulla Maitolaiturin laulut.

Lippujen varaus alkaa maanantaina 13.5. klo 9:00. Linkki kunnan tiedotteessa: Ilmoittaudu mukaan tästä


Hausjärven maalaishenkiset markkinat la 3.8.2024 klo 10-14, Keskustie 2-4, Oitti

Hausjärven markkinat ovat jokavuotinen perinne Oitin Keskustien ympäristössä. 2024 teemat: lähiruoka, kädentaidot, turvallisuus. Esillä mm. vanhat maatalousajoneuvot ja työkoneet. Kyläradion esittely. Tapahtumia lapsille ja paljon nähtävää koko perheelle! Järjestäjänä toimii Hausjärven Lions Clubit.


 

Kaikki Hausjärven tapahtumat löydät Häme Events-sivustolta:

Lue myös