Elinvoiman tilannekuva

Alueen elinvoiman kehittäminen on jatkuvaa ja pitkäjänteistä työtä. Elinvoiman tilannekuvan tarkoituksena on saada yhteinen ymmärrys alueen elinvoiman tilasta sekä tukea alueen toimijoiden muutoskykyä.

Mikä on tilannekuva?

Tilannekuva alueesta syntyy alueen toimijoiden vuorovaikutteisen työskentelyn tuloksena. Työ perustuu alueelta koottuun tietoon yritysten näkemyksistä, hankkeista ja väestönkehityksestä. Tilannekuva on alueen toimijoiden yhteinen näkemys ja tulkinta alueen elinvoiman tekijöistä ja yritysten toimintaedellytyksistä. Parhaimmillaan se on toimijoiden yhteinen ymmärrys kehittämistyön haasteista ja siinä hyödynnettävistä voimavaroista.h

Mihin kunnan tulee tarttua, jotta meillä menisi mahdollisimman hyvin?

Kokoamme Hausjärven vaikuttajat dialogiin kunnan elinvoima-asioiden ympärille.  Prosessin aikana luomme yhdessä tilannekuvan ja suunnitelman kunnan kehittämiseksi. Saammeko Sinut mukaan työhön?

Työtä jatketaan toisessa tilannekuvafoorumissa 23.3.2023 klo 8. Ilmoittaudu mukaan: täältä.

Lisätietoja: Tule mukaan rakentamaan Hausjärven elinvoimaa

Tervetuloa mukaan – luodaan yhdessä uudistumalla elinvoimaa!

 • Ensimmäisessä foorumissa pohdittiin mistä kunnan elinvoima syntyy sekä mitä ovat Hausjärven vahvuudet ja heikkoudet. Foorumin koonti nähtävissä alla olevissa kuvissa. Kiitos kaikille osallistuneille!

  Ensimmäisessä foorumissa pohdittiin Hausjärven elinvoiman salaisuutta.

  Lopuksi kirjoitettiin ylös mitä iltapäivän aikana oivallettiin, tässä osallistujien ajatuksia.

 • Tervetuloa mukaan toiseen tilannekuvafoorumiin torstaina 23.3. klo 8. Paikka: PunkaHub, Ryttylä (Vanha Kylätie 10d)

  Ilmoittautumislinkki

  Toisessa foorumissa jatkettiin SWOTin työstämisestä, sekä kuultiin hankekehittämisestä. Foorumin koonti nähtävissä alla. Kiitos kaikille osallistuneille!

 • Tervetuloa mukaan kolmanteen tilannekuvafoorumiin torstaina 27.4. klo 8. Paikka: PunkaHub, Ryttylä (Vanha Kylätie 10d) Huom. paikka vaihdettu!

  Ilmoittautumislinkki (Webropol)

  Kolmannessa eli viimeisessä foorumissa teemana oli väestöstatistiikkaan perustuva osaajatilanne ja foorumeiden koonti.

  Alla koontiaineistoja:

  tilannekuvaprosessin yhteenveto
  swot

Foorumien toteutuksessa hyödynnetään Sitran kehittämää toimintamallia (linkki avautuu uuteen välilehteen): Vuorovaikutteisen tilannekuvan toimintamalli.

 

Anna palautetta!

Tilannekuvafoorumeiden aikana tehdyistä selvityksistä, asiantuntijapuheenvuoroista ja kunnan sekä yritysten edustajien näkökulmista suunnitteluryhmän muodostamat Hausjärven elinvoimaisuuden tavoitteet, sekä niiden pohjana tilaisuuksissa tuotettu ns. SWOT-analyysi (ks. 3. foorumin aineistot yllä). Hausjärven kunta kerää niihin palautetta erityisesti kunnan alueella toimivilta yhteisöiltä ja yrityksiltä. Palautelomakkeelle tulleet kommentit huomioidaan 1.6. tulosten esittelytilaisuudessa ja sen jälkeisessä elinvoimaohjelman käsittelyssä syksyllä 2023. Palautelomake on avoinna 28.5. saakka, palautelomakkeen linkki alla.

Tulosten esittely

Hausjärven kunta esittelee tilannekuvaprosessin tuloksia kaikille kuntalaisille, yrittäjille ja yhteisöille avoimessa tilaisuudessa Ryttylässä PunkaHubilla torstaina 1.6. klo 17. Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etänä. Ilmoittautumislinkki alla.

Tervetuloa mukaan!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Pekka Määttänen

Kunnanjohtaja

Keskustie 2-4, 12100 Oitti

Noora Tammilehto

Hallintosuunnittelija

Elinvoimarinki