Ruoka- ja siivouspalvelut

Hausjärven kunnan ruoka- ja siivouspalveluissa työskentelee yhteensä 34 työntekijää.
 • Toimipisteitämme ovat Hausjärven yläaste-ja lukio, Oitin koulu, Kunnantalo, Oitin päiväkoti, Lehtimajat, Kirkonkylän päiväkoti, Eskon koulu, Hikiän päiväkoti, Monnin koulu, Ryttylän koulu-ja päiväkoti, Lasihelmi sekä Jelppilä.

  Hausjärven kunnan alueella toimii kaksi ruokaa valmistavaa keskuskeittiötä, jotka molemmat sijaitsevat Oitissa. Hausjärven yläasteen keskuskeittiössä valmistetaan kouluissa ja päiväkodeissa tarjottava lounasruoka, Lehtimajojen keittiössä valmistetaan hoiva- ja vammaispalveluissa tarjottavat ateriat.

 • Hausjärven kouluissa tarjottava ruoka noudattaa vuonna 2017 julkaistua kouluruokailusuositusta.

  Peruskoulun ja lukion oppilaat saavat koulupäivänä aterian, joka sisältää lämpimän ruoan, salaatin tai leikkeleen, leivän, juoman ja rasvan. Yläasteen, lukion, Oitin koulun ja Eskon koulun ruoka valmistetaan yläasteen yhteydessä olevassa keskuskeittiössä. Ruoka kuljetetaan kouluille lämmön säilyttävissä kuljetuslaatikoissa. Yläasteen ja lukion oppilaat ruokailevat yläasteen ruokasalissa.

  Monnin koulun ruoka valmistetaan syksystä 2018 alkaen keskuskeittiössä kypsennä- ja jäähdytä -menetelmällä. Ruoka toimitetaan kylmänä Monnin kouluun. Ruoka on samaa kuin keskuskeittiön muihin kouluihin ja päiväkoteihin valmistama ruoka. Valmistusmenetelmästä johtuen Monnissa syödään samaa ruokaa kuin muualla, mutta hieman eri tahdissa.

  Syyslukukauden alusta 2018 alkaen Ryttylän koulussa toteutetaan kunnanhallituksen 6.3.2018 tekemän päätöksen mukaisesti kokeilu, jossa pääruoka ostetaan valmiina Feelia Oy:stä kilpailutuksen perusteella. Väistötilakeittiössä valmistetaan salaatti ja kypsennetään energialisäkkeeksi pastaa, perunaa tai riisiä. Kokeilun aikana kerätään tietoa ruoan mausta ja laadusta sekä toimintatavan kustannuksista.

  Koulujen keittiöhenkilökunta osallistuu kouluruokailuun.

  Erityisruokavaliot valmistetaan terveydenhoitajan tai lääkärin täyttämän lomakkeen perusteella. Linkit lomakkeisiin löytyvät näytön vasemmassa reunassa olevasta sivupalkista. Yläasteen ja lukion oppilaille tarjotaan lakto-ovo-vegetaarinen kasvisvaihtoehto.

  Ruokalista on kuuden viikon kiertävä lista, joka julkaistaan Jamixissa (internetissä) ja Aamupostissa. Ruoka- ja siivouspalvelut ottaa käyttöön asteittain syksystä 2018 koulukohtaiset makuraadit, joissa on oppilaskunnan edustus kultakin luokka-asteelta. Makuraadit luovat kaksisuuntaisen tietokanavan oppilaiden ja ruokapalvelujen välille. Tarkoituksena on muun muassa kuunnella oppilaiden toiveita ja saada palautetta ruoan laadusta sekä maittavuudesta. Tietojen perusteella ruokalistaa ja reseptejä muokataan siten, että ruoka maistuisi mahdollisimman hyvin.

 • Hausjärven päiväkodeissa tarjottava ruoka on varhaiskasvatuksen ruokailusuosituksen mukaista.

  Päiväkodeissa hoidossa olevat lapset saavat aterian, joka sisältää lämpimän ruoan, salaatin tai leikkeleen, leivän, juoman ja rasvan. Kirkonkylän, Oitin ja Hikiän päiväkotien ruoka valmistetaan yläasteen yhteydessä olevassa keskuskeittiössä. Ruoka kuljetetaan lämmön säilyttävissä kuljetuslaatikoissa.

  Syyslukukauden alusta 2018 alkaen Ryttylän päiväkodissa toteutetaan kunnanhallituksen 6.3.2018 tekemän päätöksen mukaisesti kokeilu, jossa pääruoka ostetaan valmiina Feelia Oy:stä kilpailutuksen perusteella. Väistötilakeittiössä valmistetaan salaatti ja kypsennetään energialisäkkeeksi pastaa, perunaa tai riisiä. Kokeilun aikana kerätään tietoa ruoan mausta ja laadusta sekä toimintatavan kustannuksista.

  Päiväkodin keittiöhenkilökunta osallistuu ruokailuun.

  Erityisruokavaliot valmistetaan terveydenhoitajan täyttämän lomakkeen perusteella. Linkit lomakkeisiin löytyvät näytön vasemmassa reunassa olevasta sivupalkista.

  Ruokalista on kuuden viikon kiertävä lista, joka julkaistaan Jamixissa (internetissä) ja Aamupostissa. Ruoka- ja siivouspalvelut ottaa käyttöön asteittain syksystä 2018 toimipaikkakohtaiset makuraadit. Makuraadit luovat kaksisuuntaisen tietokanavan asiakkaiden ja ruokapalvelujen välille. Tarkoituksena on muun muassa kuunnella asiakkaiden toiveita ja saada palautetta ruoan laadusta sekä maittavuudesta. Tietojen perusteella ruokalistaa ja reseptejä muokataan siten, että ruoka maistuisi mahdollisimman hyvin.

 • Toimipisteitämme ovat Hausjärven yläaste- ja lukio, Oitin koulu, kunnantalo, Oitin päiväkoti, Hausjärven kunnankirjasto, Lehtimajat, kirkonkylän päiväkoti, Eskon koulu, Hikiän päiväkoti, Monnin koulu, Ryttylän koulu- ja päiväkoti, Lasihelmi sekä Jelppilä.

  Tuotamme siivouspalveluissa laadukasta siivouspalvelua kuntalaisille omalla ammattitaitoisella henkilökunnallamme. Haluamme omalta osaltamme olla kehittämässä siivousalaa eteenpäin ja panostamme työvälineisiin ja koneisiin luodaksemme mukavan työympäristön ja samalla viihtyisät tilat asiakkaillemme.

  Ympäristö ja kestävä kehitys on meille tärkeä asia ja valitsemme käyttöömme mahdollisuuksien mukaan ympäristöystävällisiä pesuaineita ja kestävän kehityksen tuotteita. Uusilla siivousmenetelmillä pystymme myös vähentämään veden ja puhdistusaineiden kulutusta päivittäisessä siivoustyössä.

Hanna Burke

Ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö