Ruoka- ja siivouspalvelut

Hausjärven kunnan ruoka- ja siivouspalveluissa työskentelee yhteensä noin 28 työntekijää.
 • Toimipisteitämme ovat Hausjärven yläaste ja -lukio, Oitin koulu, Oitin päiväkoti, Kirkonkylän päiväkoti, Eskon koulu, Hikiän päiväkoti, Monnin koulu sekä Ryttylän koulu ja -päiväkoti.

  Oitissa sijaitsevassa Hausjärven yläasteen keskuskeittiössä valmistetaan kouluissa ja päiväkodeissa tarjottava lounasruoka, Ryttylän koulua ja -päiväkotia lukuun ottamatta.

 • Hausjärven kouluissa tarjottava ruoka noudattaa vuonna 2017 julkaistua kouluruokailusuositusta.

  Peruskoulun ja lukion oppilaat saavat koulupäivänä aterian, joka sisältää lämpimän ruoan, salaatin tai leikkeleen, leivän, juoman ja rasvan. Yläasteen, lukion, Oitin koulun, Eskon koulun ja Monnin koulun ruoka valmistetaan yläasteen yhteydessä olevassa keskuskeittiössä. Ruoka kuljetetaan kouluille lämmön säilyttävissä kuljetuslaatikoissa. Yläasteen ja lukion oppilaat ruokailevat yläasteen ruokasalissa.

  Syyslukukauden 2018 alusta alkaen Ryttylän koulun ja päiväkodin lounaalla tarjottava pääruoka on ostettu Feelia Oy:stä kilpailutuksen perusteella. Palvelukeittiössä valmistetaan salaatti ja kypsennetään energialisäkkeeksi pastaa, perunaa tai riisiä. Pääruoka valmistetaan syyslukukauden 2024 alusta alkaen uuden Oitin koulun keskuskeittiössä.

  Erityisruokavaliot valmistetaan terveydenhoitajan tai lääkärin täyttämän lomakkeen perusteella. Linkit lomakkeisiin löytyvät näytön vasemmassa reunassa olevasta sivupalkista. Yläasteen ja lukion oppilaille tarjotaan lakto-ovo-vegetaarinen kasvisvaihtoehto.

  Ruokalista on kuuden viikon kiertävä lista, joka julkaistaan Jamixissa (internetissä) ja Aamupostissa. Ruoka- ja siivouspalvelut ottaa käyttöön asteittain syksystä 2018 koulukohtaiset makuraadit, joissa on oppilaskunnan edustus kultakin luokka-asteelta. Makuraadit luovat kaksisuuntaisen tietokanavan oppilaiden ja ruokapalvelujen välille. Tarkoituksena on muun muassa kuunnella oppilaiden toiveita ja saada palautetta ruoan laadusta sekä maittavuudesta. Tietojen perusteella ruokalistaa ja reseptejä muokataan siten, että ruoka maistuisi mahdollisimman hyvin.

 • Hausjärven päiväkodeissa tarjottava ruoka on varhaiskasvatuksen ruokailusuosituksen mukaista.

  Päiväkodeissa hoidossa olevat lapset saavat aterian, joka sisältää lämpimän ruoan, salaatin tai leikkeleen, leivän, juoman ja rasvan. Kirkonkylän, Oitin ja Hikiän päiväkotien ruoka valmistetaan yläasteen yhteydessä olevassa keskuskeittiössä. Ruoka kuljetetaan lämmön säilyttävissä kuljetuslaatikoissa.

  Syyslukukauden 2018 alusta alkaen Ryttylän koulun ja päiväkodin lounaalla tarjottava pääruoka on ostettu Feelia Oy:stä kilpailutuksen perusteella. Palvelukeittiössä valmistetaan salaatti ja kypsennetään energialisäkkeeksi pastaa, perunaa tai riisiä. Pääruoka valmistetaan syyslukukauden 2024 alusta alkaen uuden Oitin koulun keskuskeittiössä.

  Erityisruokavaliot valmistetaan terveydenhoitajan täyttämän lomakkeen perusteella. Linkit lomakkeisiin löytyvät näytön vasemmassa reunassa olevasta sivupalkista.

  Ruokalista on kuuden viikon kiertävä lista, joka julkaistaan Jamixissa (internetissä) ja Aamupostissa. Ruoka- ja siivouspalvelut ottaa käyttöön asteittain syksystä 2018 toimipaikkakohtaiset makuraadit. Makuraadit luovat kaksisuuntaisen tietokanavan asiakkaiden ja ruokapalvelujen välille. Tarkoituksena on muun muassa kuunnella asiakkaiden toiveita ja saada palautetta ruoan laadusta sekä maittavuudesta. Tietojen perusteella ruokalistaa ja reseptejä muokataan siten, että ruoka maistuisi mahdollisimman hyvin.

 • Toimipisteitämme ovat Hausjärven yläaste ja -lukio, Oitin koulu, kunnantalo, Oitin päiväkoti, Hausjärven kirjasto, Kirkonkylän päiväkoti, Eskon koulu, Hikiän päiväkoti, Monnin koulu sekä Ryttylän koulu ja -päiväkoti.

  Tuotamme siivouspalveluissa laadukasta siivouspalvelua kuntalaisille omalla ammattitaitoisella henkilökunnallamme. Haluamme omalta osaltamme olla kehittämässä siivousalaa eteenpäin ja panostamme työvälineisiin ja koneisiin luodaksemme mukavan työympäristön ja samalla viihtyisät tilat asiakkaillemme.

  Ympäristö ja kestävä kehitys on meille tärkeä asia ja valitsemme käyttöömme mahdollisuuksien mukaan ympäristöystävällisiä pesuaineita ja kestävän kehityksen tuotteita. Uusilla siivousmenetelmillä pystymme myös vähentämään veden ja puhdistusaineiden kulutusta päivittäisessä siivoustyössä.

Hanna Burke

Ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö

Mia Skyttén

Palveluohjaaja, siivouspalvelut

Maija Suikkari

Palveluohjaaja, ruokapalvelut