Kouluruokailu

Peruskoulun ja lukion oppilaat saavat koulupäivänä aterian, joka sisältää lämpimän ruoan, salaatin tai leikkeleen, leivän, juoman ja rasvan. Yläasteen, lukion, Oitin koulun, Eskon koulun ja Monnin koulun ruoka valmistetaan yläasteen yhteydessä olevassa keskuskeittiössä. Ruoka kuljetetaan kouluille lämmön säilyttävissä kuljetuslaatikoissa. Yläasteen ja lukion oppilaat ruokailevat yläasteen ruokasalissa.

Erityisruokavaliot

Erityisruokavalioannokset valmistetaan terveydenhoitajan täyttämän lomakkeen perusteella.

Asiaa kouluruokailusta

Hausjärven kouluissa tarjottava ruoka noudattaa vuonna 2017 julkaistua kouluruokailusuositusta.

Peruskoulun ja lukion oppilaat saavat koulupäivänä aterian, joka sisältää lämpimän ruoan, salaatin tai leikkeleen, leivän, juoman ja rasvan. Yläasteen, lukion, Oitin koulun, Eskon koulun ja Monnin koulun ruoka valmistetaan yläasteen yhteydessä olevassa keskuskeittiössä. Ruoka kuljetetaan kouluille lämmön säilyttävissä kuljetuslaatikoissa. Yläasteen ja lukion oppilaat ruokailevat yläasteen ruokasalissa.

Syyslukukauden 2018 alusta alkaen Ryttylän koulun ja päiväkodin lounaalla tarjottava pääruoka on ostettu Feelia Oy:stä kilpailutuksen perusteella. Palvelukeittiössä valmistetaan salaatti ja kypsennetään energialisäkkeeksi pastaa, perunaa tai riisiä. Pääruoka valmistetaan syyslukukauden 2024 alusta alkaen uuden Oitin koulun keskuskeittiössä.

Erityisruokavaliot valmistetaan terveydenhoitajan tai lääkärin täyttämän lomakkeen perusteella. Linkit lomakkeisiin löytyvät näytön vasemmassa reunassa olevasta sivupalkista. Yläasteen ja lukion oppilaille tarjotaan lakto-ovo-vegetaarinen kasvisvaihtoehto.

Ruokalista on kuuden viikon kiertävä lista, joka julkaistaan Jamixissa (internetissä) ja Aamupostissa. Ruoka- ja siivouspalvelut ottaa käyttöön asteittain syksystä 2018 koulukohtaiset makuraadit, joissa on oppilaskunnan edustus kultakin luokka-asteelta. Makuraadit luovat kaksisuuntaisen tietokanavan oppilaiden ja ruokapalvelujen välille. Tarkoituksena on muun muassa kuunnella oppilaiden toiveita ja saada palautetta ruoan laadusta sekä maittavuudesta. Tietojen perusteella ruokalistaa ja reseptejä muokataan siten, että ruoka maistuisi mahdollisimman hyvin.