Kouluruokailu

Peruskoulun ja lukion oppilaat saavat koulupäivänä aterian, joka sisältää lämpimän ruoan, salaatin tai leikkeleen, leivän, juoman ja rasvan. Yläasteen, lukion, Oitin koulun ja Eskon koulun ruoka valmistetaan yläasteen yhteydessä olevassa keskuskeittiössä. Ruoka kuljetetaan kouluille lämmön säilyttävissä kuljetuslaatikoissa. Yläasteen ja lukion oppilaat ruokailevat yläasteen ruokasalissa.

Erityisruokavaliot

Erityisruokavalioannokset valmistetaan terveydenhoitajan täyttämän lomakkeen perusteella.

Asiaa kouluruokailusta

Hausjärven kouluissa tarjottava ruoka noudattaa vuonna 2017 julkaistua kouluruokailusuositusta.

Monnin koulun ruoka valmistetaan keskuskeittiössä kypsennä- ja jäähdytä -menetelmällä. Ruoka toimitetaan kylmänä Monnin kouluun. Ruoka on samaa kuin keskuskeittiön muihin kouluihin ja päiväkoteihin valmistama ruoka. Valmistusmenetelmästä johtuen Monnissa syödään samaa ruokaa kuin muualla, mutta hieman eri tahdissa.

Syyslukukauden alusta 2018 alkaen Ryttylän koulussa toteutetaan kunnanhallituksen 6.3.2018 tekemän päätöksen mukaisesti kokeilu, jossa pääruoka ostetaan valmiina Feelia Oy:stä kilpailutuksen perusteella. Väistötilakeittiössä valmistetaan salaatti ja kypsennetään energialisäkkeeksi pastaa, perunaa tai riisiä. Kokeilun aikana kerätään tietoa ruoan mausta ja laadusta sekä toimintatavan kustannuksista.

Koulujen keittiöhenkilökunta osallistuu kouluruokailuun.

Erityisruokavaliot valmistetaan terveydenhoitajan tai lääkärin täyttämän lomakkeen perusteella. Yläasteen ja lukion oppilaille tarjotaan lakto-ovo-vegetaarinen kasvisvaihtoehto.

Ruoka- ja siivouspalvelut ottaa käyttöön asteittain syksystä 2018 koulukohtaiset makuraadit, joissa on oppilaskunnan edustus kultakin luokka-asteelta. Makuraadit luovat kaksisuuntaisen tietokanavan oppilaiden ja ruokapalvelujen välille. Tarkoituksena on muun muassa kuunnella oppilaiden toiveita ja saada palautetta ruoan laadusta sekä maittavuudesta. Tietojen perusteella ruokalistaa ja reseptejä muokataan siten, että ruoka maistuisi mahdollisimman hyvin.