Kirjasto

Lämpimästi tervetuloa kirjastoon!

Hausjärven kirjasto sijaitsee Oitissa, Sykärintorilla. Kirjasto on avoinna:

ma-ke (10-12) 12-19
to-pe (10-12) 12-16
la
10-14

Juhlapyhien aattona kirjasto on avoinna klo 10-14.
Suluissa olevat ajat ovat itsepalveluaikoja, jolloin voi omatoimisesti lainata, palauttaa ja uusia lainoja.
Automaatin käyttämiseen tarvitaan kirjastokortti ja henkilökohtainen PIN-koodi.

Kirjaston yhteystiedot: kirjasto@hausjarvi.fi, 019 758 6791
Kirjastoauton yhteystiedot: kirjastoauto@hausjarvi.fi, 040 330 6792

Kirjastonjohtaja vt. Joonas Riihimäki, 040 549 7988
Kirjastonhoitaja Marianne Hägglund, 040 703 3566
Erikoiskirjastovirkailija Raija Koivukangas-Taponen, 040 703 8829
Kirjastovirkailija Eila Pesu, 050 500 1584
Kirjastoautonkuljettaja-kirjastovirkailija Timo Lähteenmäki, 040 620 9374

Henkilökunnan sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@hausjarvi.fi

 • Kirjastokortin saa maksutta pääkirjastosta Oitista, kirjastoauto Fannysta tai mistä tahansa Ratamo -kimpan muusta yksiköstä (Hyvinkää, Loppi, Nurmijärvi, Riihimäki). Kortin saa täyttämällä kirjastokorttihakemuksen ja todistamalla henkilöllisyyden kuvallisella henkilötodistuksella. Alle 15-vuotias lapsi tarvitsee takaajan – aikuinen on vastuussa lapsen lainoista.

  Kortin hankkija sitoutuu noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä. Kadonneen tai rikkoutuneen kortin uusiminen maksaa kaksi euroa (aikuiset) ja euron (lapset). Kirjastokortilla voi lainata kaikista Ratamo-kirjastoista.

 • Kirjastoauto palvelee monipuolisesti Hausjärven taajamia ja kyliä. Voit varata Hausjärven pääkirjaston aineistoa maksutta kirjastoautosta noudettavaksi. Kirjastoauto toimittaa myös toiveiden mukaan esimerkiksi kouluille ja päiväkodeille aineistoa.

 • Kirjaston uutiskirjeet ovat toistaiseksi tauolla.

  Kirjaston viimeisimmät uutiskirjeet

  Soturikissat valtaavat kirjaston! (20.4.2023)

  Kirjastossa kuhisee keväällä!

  Aloita uusi vuosi kirjastosta!

  Loppusyksyä 2022

   

 • Ratamo-kirjastot ovat siirtyneet Finna-aikaan. Finna-verkkokirjasto on entistä verkkokirjastoa saavutettavampi ja asioiminen onnistuu sujuvasti myös mobiililaitteilla. Ratamo-kirjastoihin kuuluvat Hausjärven, Hyvinkään, Lopen, Nurmijärven ja Riihimäen kirjastot.

  Verkkokirjastossa on useita käyttöä helpottavia toimintoja: perheenjäsenten kirjastokortit voi jatkossa liittää omaan tiliin, jolloin yhdellä kirjautumisella voi uusia esimerkiksi lasten lainat. Lisäksi esim. haun voi tallentaa ja asettaa siihen uutuusvahdin, joka ilmoittaa, kun hakua vastaava teos tulee saataville.

  Finna on koti Suomen kulttuuri- ja tiedeaineistoille. Finna.fi kokoaa satojen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistot yhteen osoitteeseen, jossa niiden äärelle pääsee helposti ja nopeasti.

Hausjärven kirjasto Oitissa tarjoilee lukuelämysten lisäksi erilaisia tapahtumia, tempauksia ja kerhoja sekä vaihtuvia näyttelyitä.

Sykärintorilla sijaitsevan pääkirjaston lisäksi Hausjärvellä palvelee kirjastoauto Fanny, joka kiertää Hausjärven alueen taajamia ja kyliä kuljettaen uutta ja vaihtuvaa aineistoa mukanaan. Kirjastoauto Fanny kuljettaa mukanaan myös ennalta varattuja teoksia, jotka on helppo napata mukaansa paikalliselta pysäkiltä.

 

Tervetuloa mukaan!

Kirjastossa voi osallistua neuleiltaan Willamagian kanssa tai  lukupiiritoimintaan kerran kuukaudessa, koko kevätkauden ajan.  Otamme myös ilolla vastaan ideoita järjestää kirjastossa toimintaa. Tervetuloa mukaan!

Pääkirjaston palvelut

Kirjasto on paljon muutakin kuin elokuvia, uutta kirjallisuutta ja ajankohtaisimpia lehtiä.