Kuutamohiihtoa Ryttylässä

19.1.2024 Liikunta

Tiistaina 23. tammikuuta Ryttylän Ykslammella järjestetään jälleen kuutamohiihdot. Hiihtolenkillä voi käydä latutilanteen mukaan 18:00 alkaen oman aikataulunsa mukaan 20:00 asti. Ihan pimeässä ei toki tarvitse hiihtää, sillä pururata on valaistu. Myös ihan oikealle valaisemattomalle kuutamohiihtolenkille pääsee. Lähtö Kirin majan edestä 18.30 ja matkaa tälle lenkille kertyy kilometrin verran. Maasto reitillä on tasaista, joten se sopii myös perheen pienimmille.
Jos hiihtäminen tuntuu hankalalta tai sukset puuttuvat kokonaan, voi illan aikana kokeilla vaikkapa talviuintia, lumikenkäilyä, makkaranpaistoa tai tikkupullan tekoa nuotiolla. Kaikki tämä on osallistujille maksutonta, sillä liikuntatoimi tarjoaa viidellekymmenelle ensimmäiselle ilmaiseksi mehua, kahvia, kaakaota sekä grillattuja makkaroita. Lapset voivat harjoitella tikkupullan paistoa Ryttylän Eräveikkojen opastamana. Myös pururadan vieressä oleva liukumäki on käytössä, tosin ilman järjestäjien valvontaa.
Ryttylän pururadan maasto sopii hyvin kuntoilijoille ja lapsiperheille, sillä valittavana on monta erilaista lenkkiä, joista lammen ympäri kulkeva latu on lyhyin ja tasaisin. Hiekkakuopan kautta kulkeva lenkki on hieman vaativampi ja lammen lenkkiä pitempi. Vanha pururataosuus taas tyydyttää vaativammankin hiihtäjän tarpeet. Latu-urat on tehty luistelijoille ja perinteisen tyylin hiihtäjille erikseen ja niiden hoidosta vastaa Ryttylän Kiri. Kuutamohiihto järjestetään jo 27. kerran, eikä kertaakaan ole ollut kunnon kuutamoa.

 

Lue myös