Hausjärvi kutsuu mukaan Miljoona roskapussia -kampanjaan!

13.4.2023

Hausjärven kunta on mukana Ylen järjestämässä Miljoona roskapussia -kampanjassa 13.4.–14.6. Kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa.

Keväällä on hyvä aika siivota lumien sulaessa ympäristöön talven aikana jääneet roskat pois ja samalla jokainen voi osallistua pienellä teolla konkreettisesti hyvää ympäristön ja luonnon eteen. Kaksi kuukautta kestävissä siivoustalkoissa jo yli 150 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussia roskia.

Kerätään yhdessä miljoona roskapussia – tule mukaan!

Hausjärven kunta kannustaa kuntalaisia osallistumaan kampanjaan keräämällä roskia. Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä! Laskurin löydät osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Miljoona roskapussia -kampanjaan voi osallistua jokainen eikä kampanjaan tarvitse erikseen ilmoittautua. Tule siis mukaan yksin tai yhdessä perheen tai kaveriporukan kanssa!

Kuinka osallistun kampanjaan?

Osallistuminen on helppoa ja onnistuu yksin tai yhdessä:

  • Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi
  • Lähde ulos – yksin tai porukalla
  • Kerää roskia ympäristöstä
  • Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi
  • Merkitse keräämiesi roskapussien määrä reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia
  • Haasta ystäväsi mukaan!

Lisätietoa kampanjasta

Kampanja uutisoidaan laajasti Ylen kanavissa. Miljoona roskapussia starttaa suorassa lähetyksessä Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 13.4. klo 20.00 ja tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 14.6. klo 20.00.

Lue myös