Kirjaston ja lukusalin vaihtuvat näyttelyt toukokuussa

5.5.2022 Kirjasto

Oitissa sijaitsevassa kirjastossa on esillä kuukausittain vaihtuvia näyttelyitä. Näyttelyihin pääsee tutustumaan veloituksetta. Toukokuun taiteilijana on Hikiällä asuva Helena Jousi.

Helena Jousi maalaa pääasiassa akryylimaaleilla. Toisinaan hän sekoittaa maaliin metallipölyä, joka saa pinnan rosoiseksi, enemmän kolmiulotteiseksi. Jousi kertoo olevansa intuitiivinen maalaaja, antavansa värien ja käden johdattaa. Maalaajana hän seuraa maalauksen tapahtumia sivusta.

Taiteilijaa kiehtovat luonto, ihmismielen myllerrykset ja yhteiskunnallinen problematiikka. Mieluiten hän maalaa abstrakteja kuvia ja ihmishahmoja, etenkin kasvoja. Uusimmassa näyttelyssään Jousi haluaa tuoda esiin värimaailmoja ja tapaansa maalata.

Helena Jousi esittelee töitään myös Instagramissa @helena_jousi. Häneen voi olla yhteydessä helena.koskinen@levypalaluukko.fi tai viestillä nroon 040 7099 151.

Tämän lisäksi kirjaston lukusalissa on esillä ystävyyskaupunkimme Naien meille lähettämiä japaninkielisiä kirjoja ja muistoesineitä. Lisäksi esillä on lukuisia vaihtuvia aineistonäyttelyitä, joista voi poimia luettavaa, katsottavaa ja kuunneltavaa.

Lue myös