Oitin yhtenäiskoulun rakentaminen käynnistyy – urakkasopimus allekirjoitettu

2.2.2023

Urakkasopimus allekirjoitettiin tänään torstaina 2.2.2023. Kuvassa Elementit-E Oy:n johtaja, rakennusneuvos Veli Hyyryläinen ja kunnanjohtaja Pekka Määttänen.

Hausjärven kunta käynnistää Oitin yhtenäiskoulun ensimmäisen vaiheen rakentamisen, jossa rakennetaan alakoulun ja keskuskeittiön tilat. Toisessa vaiheessa rakennetaan liikuntahalli ja kolmannessa yläkoulun sekä lukion tilat. Oitin yhtenäiskoulu rakennetaan samalle tontille nykyisen Hausjärven yläasteen ja lukion kanssa.

Alakoulun oppilaiden siirtyminen uusiin yhtenäiskoulun tiloihin tulee tapahtumaan vaiheittain. Oppilaita ja heidän vanhempia tullaan tiedottamaan asiasta tarkemmin lähempänä koulun valmistumisajankohtaa.

Yhtenäiskoulun tilojen suunnittelu on edennyt yhteistyössä Hausjärven kunnan edustajien ja koulujen henkilöstön kanssa. Suunnitelman mukaan Oitin yhtenäiskoulun rakentaminen käynnistyy elokuussa 2023 maansiirtotöillä ja koulu valmistuu toukokuussa 2024. Koulu rakennetaan KVR-urakkana, jossa pääurakoitsija Elementit-E Oy vastaa koulun suunnittelusta ja rakentamisesta.

Samalla alueella on urakan aikana toiminnassa myös yläkoulun ja lukion opetustoimintaa nykyisissä koulurakennuksissa. Rakennustyöt toteutetaan siten, että niistä ei aiheudu koulun toiminnalle vaaraa tai kohtuutonta haittaa tai häiriötä. Iso rakennustyömaa koulun pihalla vaikuttaa kuitenkin oppilaiden, vanhempien ja henkilökunnan liikkumiseen alueella. Rakennusurakoitsija ja Hausjärven kunta jakavat tarpeen mukaan tietoa töiden edistymisestä ja poikkeusjärjestelyistä.

Lisätietoja yhtenäiskoulusta ja sen rakentamisesta:

Pekka Määttänen

Kunnanjohtaja

Keskustie 2-4, 12100 Oitti

Jouni Mattsson

Tekninen johtaja

Keskustie 2-4, 12100 Oitti

Joonas Riihimäki

Sivistysjohtaja

Lue myös