OmaHäme hyvinvointialue aloittaa 1.1.2023

30.12.2022

Kanta-Hämeen hyvinvointialue aloittaa 1.1.2023

Kanta-Hämeen hyvinvointialue – Oma Häme aloittaa toimintansa 1.1.2023. Kanta-Hämeen hyvinvointialue ottaa 1.1.2023 vastuun Forssan, Hattulan, Hausjärven, Humppilan, Hämeenlinnan, Janakkalan, Jokioisten, Lopen, Riihimäen, Tammelan ja Ypäjän asukkaiden palveluista.

Siirtyviä palveluita ovat mm:

terveysasemat ja sairaalat
ensihoito, kuten ambulanssit
mielenterveys- ja päihdepalvelut
hammashoitolat
sosiaalipalvelut
vammaispalvelut
kotihoito ja asumispalvelut
neuvolat
koulu- ja opiskeluterveydenhuolto sekä kuraattori -ja psykologipalvelut
Kanta-Hämeen pelastuslaitos.
Palvelut, palvelupisteet ja puhelinnumerot eivät muutu vuodenvaihteessa. Tavoitat edelleen työntekijät vanhoista puhelinnumeroista.

Hyvinvointialueen työntekijöiden sähköpostit vaihtuvat alkuvuodesta muotoon etunimi.sukunimi@omahame.fi.

Terveyskeskukset ja sosiaalipalvelut jatkavat vastaanottoa tutuissa tiloissa. Myös pelastuslaitoksen palvelut jatkuvat entisellään.

Hyvinvointialueen verkkosivut löytyvät osoitteesta www.omahame.fi. Alkuvuoden ajan tiedot sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista löytyvät vielä myös kuntien, kuntayhtymien sekä pelastuslaitoksen sivuilta.

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuihin tulee yhtenäistämisen vuoksi muutoksia heti vuodenvaiheessa. Myös palvelusetelien ja omaishoidon tuen maksut ja käytännöt yhtenäistyvät 1.1.2023 alkaen.

Myös asiakaslaskutus muuttuu 1.1.2023. E-lasku- tai suoramaksusopimukset eivät siirry hyvinvointialueelle automaattisesti. Sopimuksen uusiminen on asiakkaan vastuulla. Ensimmäiset asiakaslaskut alkuvuonna lähetetään postitse paperilaskuina. Laskussa on muistutus uuden suoraveloituksen ja e-laskusopimuksen tekemisestä.

https://omahame.fi/

 

Lue myös