Kylärinki-pyöräily poljetaan sunnuntaina

5.6.2024 Liikunta

Jo 30. kertaa järjestettävä Hausjärven Kylärinki-pyöräily pyöräillään sunnuntaina 9. kesäkuuta. Osallistuminen tapahtumaan on tehty helpoksi, sillä osallistumismaksuja ei peritä, eikä ennakkoilmoittautumista ole. Lähtöaika on liukuva ja startata voi miltä pisteeltä tahansa 8.30 – 11.00 välillä. Lähtöpaikalta pyöräilijät saavat reittikartan ja osallistumiskortin. Karttaan on merkitty huoltopisteet sekä päätiet.  Kylärinki soveltuu hyvin eritasoisille aktiivi- ja kuntopyöräilijöille ja lapsiperheille, sillä reitin pituuden, suunnan ja matkavauhdin saa jokainen päättää itse.

Osallistujien iloksi lähtö- ja huoltopistettä on sijoitettu ympäri kuntaa. Erkylän majan (Monni) huoltopiste on parkkialueella Pohjoisella kehätiellä, Erkylä/Vantaan piste on RK-V:n Suonummen majalla, Haminankylässä Kotipirtillä, Kirkonkylässä Ahjolassa, Kurussa Maisalassa, Turkhaudalla nuorisoseurojen talolla ja Ryttylässä Ykslammen Kisalassa. Oitin huoltopisteenä on tänäkin vuonna kunnanvirasto, mutta EU-vaalien takia se on alapihalla. Pisteiltä saa maksutta mehua ja joillakin pisteillä toimii pieni myyntipöytä. Kypärän käyttö on suositeltavaa ja osallistujien kannattaa pitää myös oma juomapullo mukana matkassa. Opasteita on vain huoltopisteiden lähettyvillä, joten aivan yksin outoon maastoon ei kannata lähteä. Muutenkin yksin pyöräilyä tulee turvallisuussyistä välttää. Samoin kannattaa välttää pyöräilyä kantatie 54:llä Erämessujen takia.

Koko ringin kiertävien on syytä startata ajoissa, sillä huoltopisteet sulkeutuvat tasan 14.00. Jokainen vähintään kolmella pisteellä osallistumiskorttinsa leimauttanut pyöräilijä osallistuu tuotepalkintojen arvontaan ja vähintään viidellä pisteellä käyneet saavat postitse kunniakirjan, kunhan muistavat merkitä sen osallistumiskorttiin. Pyörän rikkoutumisen tai muun onnettomuuden sattuessa nopein apu löytyy lähitaloista tai tiellä liikkuvilta autoilijoilta. Huoltoauto päivystää tapahtuman ajan numerossa 040 330 6780.

Tapahtuman järjestää liikuntatoimi yhdessä paikallisten seurojen kanssa. Lisätietoja löytyy Hausjärven kunnan kotisivuilta sekä numerosta 040 330 6780 tai jari.kovanen@hausjarvi.fi

 

Lue myös