Hausjärvi mukana YLEn Miljoona roskapussia kampanjassa

15.4.2024 Asuminen Ympäristö

Hausjärven kunta on mukana Ylen järjestämässä Miljoona roskapussia -kampanjassa 15.4.–5.6.2024. Kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa.

Viime vuonna Ylen järjestämässä Miljoona roskapussia -kampanjassa kerättiin yli 200 000 pussillista roskaa. Nyt kasvatamme pottia, ja tähtäämme miljoonaan roskapussiin! Kerää roskat reitiltäsi ja merkitse ne roskalaskuriin.

Kampanja alkaa maanantaina 15.4.2024 klo 9 ja päättyy keskiviikkona 5.6.2024 klo 20.

Kuinka osallistun kampanjaan

Osallistuminen on helppoa ja onnistuu yksin tai yhdessä:

Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi
Lähde ulos – yksin tai porukalla
Kerää roskia ympäristöstä
Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi
Merkitse keräämiesi roskapussien määrä reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia
Haasta ystäväsi mukaan!

Kerätyt roskapussit merkitään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Laskuri päivittyy kerran päivässä 15.4. klo 9 alkaen. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä!

Hausjärvellä on järjestetty pisteet joista roskat noudetaan. Oitissa roskat voi viedä Maankaatopaikalla sijaitsevalle jätelavalle (Kisällintie 4). Hikiässä roskat voi jättää hakelaitoksen pihalla olevaan roska-astiaan (Eskon koulun parkkialueen takana). Ryttylässä roskat voi viedä Paloaseman vieressä olevaan roska-astiaan. Monnissa roskat voi toimittaa Rajalantien alussa olevalle keräyspisteelle. Kunta huolehtii roskat pois päivittäin näistä pisteistä kampanjan loppuun saakka.

Viime vuoden kampanjassa kerättiin viisi miljoona litraa roskaa

Vuoden 2023 Miljoona roskapussia -kampanjassa kerättiin yhteensä noin viisi miljoonaa litraa roskaa, eli 210 000 roskapussillista. Tänä vuonna pottia on tarkoitus kasvattaa aina miljoonaan roskapussiin asti!

Hausjärvi oli mukana viime vuoden kampanjassa, ja roskapusseja kerättiin yhteensä 334 kappaletta Hausjärvellä. Asukaslukuun suhteutettuna eniten roskia kerättiin Pelkosenniemellä, Isojoella ja Hartolassa. Määrällisesti eniten pusseja kerättiin Helsingistä, Espoosta ja Jyväskylästä.


 

Koirankakat roskiin – ei kaduille!

Auta meitä pitämään alueemme puhtaana koirankakoista! Hausjärven kunta jakaa koirankakkaroskistarroja kiinnitettäväksi pientalojen omistuksessa oleviin roska-astioihin. Tarroja ei saa liimata taloyhtiöiden roskiksiin ilman hallituksen suostumusta. Oman jäteastiansa voi merkitä tarralla, joka kertoo ohikulkevalle koiranulkoiluttajalle, että suljetun koirankakkapussin voi laittaa kyseiseen astiaan.

Koirankakkaroskis-tarroja saa noutaa Hausjärven kunnanvirastolta palvelupiste Monikosta, Hausjärven kunnankirjastosta ja kirjastoauto Fannysta.

Lue myös