Kunnan jää-, latu- ja talviuintitilanne

1.12.2023 Liikunta

Talvi – jäädyttää, tuiskuttaa, kimaltaa!

Hausjärven kunta on ottamassa käyttöönsä palvelun verkkosivuilleen josta näkee latujen tilanteen reaaliaikaisesti. Palvelu pyritään ottamaan käyttöön tämän vuoden puolella – riippuen lumitilanteesta. Ohjelmaan on jo ajettu latukarttoja ja käyttöönottoa valmistellaan. Kunta tiedottaa käyttöönotosta heti kun palvelu on käytössä.

 

Luistelukentät

Hausjärven kunta on aloittanut jääkenttien jäädyttämiset alkuviikosta. Lumisade on hidastanut jäiden tekemistä, mutta suunnitelmat etenevät säätilanteen mukaan. Ryttylässä luistelukenttä on jo valmiina ja luistelukunnossa. Hikiässä, Monnissa ja Oitissa kenttien jäädyttäminen on kesken haastavan ja jatkuvan lumisateen takia.  Kunnan työntekijät jatkavat jäädytysurakkaansa myös viikonlopun yli ja toivomme, että kaikki kentät saadaan mahdollisimman pian luistelukuntoon.

Latutilanne

Lumitilanne on hankaloittanut latujen tekemistä Hausjärvellä. Alkuviikosta lunta ei ollut tarpeeksi ja loppuviikosta tuuli on tuiskuttanut kevyet pakkaslumet pois pelloilta. Latujen pohjia on alettu tekemään. Innokkaimmat hiihtäjät voivat suunnata pururadoille harjoittelemaan luisteluhiihtoa. Ladut eivät ole vielä kunnossa perinteiseen hiihtotekniikkaan.

 

Talviuinti

Hausjärvellä talviuintimahdollisuukset jatkuvat tavalliseen tapaan Oitin lähettyvillä Valkjärven rannalla sekä Ryttylässä Ykslammilla ja Puujoella.

Valkjärven talviuinti, Valkjärven leirialueen uimapaikka, Tulikalliontie 80, 12100 Oitti
Valkjärvellä talviuintikausi on alkanut ja päättyy toukokuussa. Sauna lämpiää maanantaisin 15.-19.00. Kausihinta on 70/35 €. Pesu- ja pukutilat erikseen naisille ja miehille, saunatila on yhteinen. Valkjärveltä löytyy sisäwc:t. Tiedustelut: Jari Kovanen, 040 330 6780 tai jari.kovanen(at)hausjarvi.fi

Ykslammin uimapaikka, Riihiviidantie 624, 12310 Ryttylä
Avoinna torstaisin talviaikana. Tiedustelut: ryttylankiri@gmail.com

INRA-maja, Puujoki, Uimalantie 27, 12310 Ryttylä
Avoinna lauantaisin talviaikana. Tiedustellut: sihteeri(at)rinva.fi

Lue myös