Kylärinki-pyöräily tuo polkijat Hausjärvelle

7.6.2023 Liikunta

Jo 29. kertaa järjestettävä Hausjärven Kylärinki-pyöräily pyöräillään sunnuntaina 11. kesäkuuta. Osallistuminen tapahtumaan on tehty helpoksi, sillä osallistumismaksuja ei peritä, eikä ennakkoilmoittautumista ole. Lähtöaika on liukuva ja startata voi miltä pisteeltä tahansa 8.30 – 11.00 välillä. Lähtöpaikalta pyöräilijät saavat maksutta reittikartan ja osallistumiskortin. Karttaan on merkitty huoltopisteet sekä päätiet. Erilaiset reittivaihtoehdot ja etäisyydet löytyvät osallistumiskortista. Kylärinki soveltuu hyvin eritasoisille aktiivi- ja kuntopyöräilijöille ja lapsiperheille, sillä reitin pituuden, suunnan ja matkavauhdin saa jokainen päättää itse. Pyöräilytapahtumaan ovat tervetulleita myös ulkopaikkakuntalaiset. Riihimäkeläisille on järjestetty opastus- ja huoltopiste Suonummelle Kiista-Veikkojen majalle. Hyvinkääläisille vastaava piste on kevyenliikenteen väylällä Erkylän majalle johtavalla parkkipaikalla.

Osallistujien iloksi lähtö- ja huoltopistettä on sijoitettu ympäri kuntaa ja matkaan voi lähteä pyörällä jo omalta kotipihalta. Kauempaa tulevat voivat saapua auton sijasta junalla vaikkapa Oitin asemalle, mistä on huoltopisteelle n. 200 metrin matka. Erkylän majan (Monni) huoltopiste on parkkialueella Pohjoisella kehätiellä, Erkylä/Vantaan piste on RK-V:n Suonummen majalla, Haminankylässä Kotipirtillä, Kirkonkylässä Ahjolassa, Kurussa Maisalassa, Turkhaudalla nuorisoseurojen talolla ja Ryttylässä Ykslammen Kisalassa. Oitin huoltopisteenä on tänäkin vuonna kunnanvirasto. Pisteiltä saa maksutta mehua ja joillakin pisteillä toimii pieni myyntipöytä. Kypärän käyttö on suositeltavaa ja osallistujien kannattaa pitää myös oma juomapullo mukana matkassa. Opasteita on vain huoltopisteiden lähettyvillä, joten aivan yksin outoon maastoon ei kannata lähteä. Muutenkin yksin pyöräilyä tulee turvallisuussyistä välttää.

Koko ringin kiertävien on syytä startata ajoissa, sillä huoltopisteet sulkeutuvat tasan 14.00. Jokainen vähintään kolmella pisteellä osallistumiskorttinsa leimauttanut pyöräilijä osallistuu tuotepalkintojen arvontaan ja vähintään viidellä pisteellä käyneet saavat postitse kunniakirjan, kunhan muistavat merkitä sen osallistumiskorttiin. Pyörän rikkoutumisen tai muun onnettomuuden sattuessa nopein apu löytyy lähitaloista tai tiellä liikkuvilta autoilijoilta. Huoltoauto päivystää tapahtuman ajan numerossa 040 330 6780 ja Pyörä ja Urheilu A. Koskisen tavoittaa numerosta 040 5858 961, mikäli pyörä vaatii korjausta.

Tapahtumat järjestää liikuntatoimi yhdessä paikallisten seurojen kanssa. Lisätietoja löytyy Hausjärven kunnan kotisivuilta tai tiedustelemalla Jari Kovaselta puhelimitse tai sähköpostise.

osallistumisohjeet

reittikartta

 

Jari Kovanen

Liikuntasihteeri

Keskustie 2-4, 12100 Oitti

Lue myös