Sirkka Hämäläinen Hausjärven uuden yhtenäiskoulun suojelijaksi

6.3.2024

Pitkän linjan kansantalouden asiantuntija ja päätöksentekijä Sirkka Hämäläinen vastasi myöntävästi Hausjärven kunnan pyyntöön ryhtyä uuden yhtenäiskoulun suojelijaksi.

Hausjärvellä juhlittiin keskiviikkona Hausjärven uuden yhtenäiskoulun nimeä ja suojelijaa. Kunnanhallitus päätti helmikuisessa kokouksessaan, että Oitissa sijaitsevan uuden koulun nimi on Hausjärven yhtenäiskoulu. Hausjärven kunta pyysi Karhin kylästä maailmalle ponnistanutta Sirkka Hämäläistä uuden yhtenäiskoulun suojelijaksi. Hämäläinen aloitti koulutaipaleensa Karhin kyläkoulusta ja Hausjärven yhteiskoulusta Oitista. Hämäläisen oppipolku vei hänet lopulta kauppatieteiden tohtoriksi saakka.

Hausjärven yhtenäiskoulun nimenantotilaisuus

Juhlatilaisuuden avasi Hausjärven kunnanhallituksen puheenjohtaja Kyösti Arovuori. Tilaisuudessa kuultiin hausjärveläisten lasten musiikkiesityksiä, Sirkka Hämäläisen juhlapuhe sekä paljastettiin koulun ruokalassa sijaitseva Sirkka Hämäläisen kunniataulu. Hämäläinen painotti puheessaan koulutuksen tärkeyttä ja muistutti lapsia, että koulunkäynti on heille suotu etu. Puheessa kiitosta sai myös yhteiskunnan peruspilarit, opettajat.

Sirkka Hämäläinen

Hämäläinen työskenteli valtaosan urastaan Suomen Pankissa, jonka johtokuntaan hän nousi 1991. Pankin pääjohtajaksi hänet nimitettiin 1992, jolloin Suomi oli ajautunut historiansa pahimpaan lamaan. Hämäläinen luotsasi maan Euroopan rahaliittoon, euroon. Vuosina 1998 – 2003 Hämäläinen oli yksi Euroopan keskuspankin (EKP) kuudesta johtajasta. Hän oli johtokunnan ainoa nainen. Johtokunnan jäsenenä hän oli myös jäsen EKP:n neuvostossa, joka päättää euroalueen rahapolitiikasta. Hämäläinen on ansioitunut myös monissa luottamustehtävissä, joissa näkyy koulutuksen ja kulttuurin arvostus.

Uusi koulu Hausjärven Oitissa

Hausjärven yhtenäiskoulun rakentamisen ensimmäinen vaihe, jossa rakennettiin alakoulun ja keskuskeittiön tilat, on loppusuoralla. Alakoulun oppilaiden siirtyminen uusiin yhtenäiskoulun tiloihin tulee tapahtumaan lukuvuoden alussa. Oppilaita ja heidän vanhempiaan tullaan tiedottamaan asiasta tarkemmin lähempänä ajankohtaa.

Yhtenäiskoulun rakentamisen toisessa vaiheessa rakennetaan liikuntahalli ja kolmannessa yläkoulun sekä lukion tilat. Hausjärven yhtenäiskoulu rakennetaan samalle tontille nykyisen Hausjärven yläasteen ja lukion kanssa.

Lue myös