Soolotalkoot 2022

4.7.2022 Ympäristövalvonta

Haitalliset vieraslajit ovat merkittävä uhka luonnon monimuotoisuudelle. Myös Suomessa vieraslajikasvit kuten kurtturuusu, lupiini ja jättipalsami ovat karanneet puutarhoista ja vallanneet elintilaa luonnontilaisista ympäristöistä tukahduttaen alkuperäistä Suomen luonnon kasvillisuutta.

Hausjärven kunta on tänä vuonna mukana Soolotalkoot kampanjassa.

Valtakunnalliset vieraslajitalkoot pidetään 23.5-31.8.2022.

Kerää kaveriporukka tai osallistu soolona viettäen mukava kesäpäivä talkoillen omassa pihapiirissäsi tai kiertäen soolotalkoot kohteissa ympäri Suomea.

Soolotalkoiden ideana on, että osallistua voi matalalla kynnyksellä missä, milloin ja miten parhaalta tuntuu. Talkoilla voi omaksi iloksi tai osallistua viralliseen Soolotalkoot-kampanjaan, jossa aktiivisimmat torjujat ja toimeliaimmat yhteisöt palkitaan kunniakirjoin.

Torjuaksesi vieraslajeja ei tarvitse välttämättä ilmoittautua mihinkään tai ladata sovellusta, mutta suositeltavaa olisi kuitenkin ilmoittaa vieraslajihavainnoista ja torjunnoista iNaturalist -sovelluksen kautta. Osallistuaksesi tarvitset vain mobiililaitteen tai tietokoneen.

Vieraslajeiksi luetaan yleisimmin esiintyvistä kasveista mm. jättipalsami, kurtturuusu, lupiini ja jättiputki.

 

Vieraslajikontti kunnan varikolla

Kunnan varikolta löytyy vieraslajeja varten kontti, johon voi toimittaa keräämänsä kasvit varikon aukioloaikoina veloituksetta.

Varikon aukioloajat:
ma, ti        12.30-15.30
ke              12.30-18.00
to               12.30-15.30
pe               suljettu

Osoite:
Vanha valtatie 25
12100 Oitti

Jukka Heikkilä
Aluemestari
019 758 6816

Read also