Suomen Kasvukäytävä – Hausjärven esittelyvideo

10.11.2022

Mikä Suomen Kasvukäytävä on?

Suomen Kasvukäytävä on maan suurin yhtenäinen työssäkäynti- ja talousalue, joka toimii aitona innovaatio- ja kehittämisalustana älykkäille ihmisten, tavaroiden, palveluiden sekä osaamisen liikkumisratkaisuille.

Suomen kasvukäytävä ulottuu Helsingistä Seinäjoelle. Sen tarkoituksena on toimia yhteistyöverkostona, joka kehittää sen varrella olevien alueita yhdessä kuntien, kaupunkien, yritysten sekä koulutus- ja tutkimustoimijoiden kanssa.

Suomen kasvukäytävään kuuluu 17 eri suuruista kuntaa ja kolme maakuntaliittoa pääradan varrelta. Verkoston jäsenet ovat: Akaan kaupunki, Hattulan kunta, Hausjärven kunta, Helsingin kaupunki, Hämeenkyrön kunta, Hämeenlinnan kaupunki, Janakkalan kunta,  Kangasalan kaupunki, Lempäälän kunta, Lopen kunta, Nokian kaupunki, Pirkkalan kunta, Riihimäen kaupunki, Seinäjoen kaupunki, Tampereen kaupunki, Vantaan kaupunki ja Vesilahden kunta sekä Uudenmaan liitto, Hämeen liitto sekä Pirkanmaan liitto.

Talouskasvun ja kilpailukyvyn ydinalue

Suomen bruttokansantuotteesta 50 %:a tuotetaan Suomen Kasvukäytävän alueella. Se on myös kansallisesti suuri panostus tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan ja sen tavoitteena on parantaa alueidensa kansainvälistä kilpailukykyä ja tuottaa edelläkävijäratkaisuja vyöhykkeen toimijoiden yhteiseen käyttöön.

Lue myös