Tervetuloa mukaan toiseen tilannekuvafoorumiin 23.3. Ryttylässä

1.3.2023 Yrittäjät Tilannekuva

Hausjärven kunnassa on käynnissä yhteisöllinen prosessi, jonka aikana luodaan kunnan elinvoiman tilannekuva. Miten teemme vaikuttavampaa yhteistyötä vetovoimaisen kunnan eteen? Ilmoittaudu mukaan!

Kutsumme Sinut mukaan osoittamaan suuntaa ja toimimaan yhdessä! Kokoamme Hausjärven yritysten, alueen oppilaitosten, järjestöjen ja julkisten toimijoiden vaikuttajia jatkamaan dialogia ja jouduttamaan alueen kykyä uudistua yhteistyössä.

Ilmoittautuminen toiseen foorumiin 23.3. klo 8.15 on nyt avoinna. Ilmoittautuneille kahvitarjoilu klo 8.00 alkaen, tilaisuuden kesto noin klo 10.30 asti. Ilmoittautuminen on avoinna 22.03.2023 klo 12.00 asti. Linkin kautta on myös mahdollisuus ilmoittaa kiinnostuksensa tulla mukaan kolmanteen foorumiin, vaikka tähän tilaisuuteen osallistuminen ei aikataulusyistä onnistuisi.

Ilmoittaudu mukaan seuraavan linkin kautta (avautuu uuteen ikkunaan):

Foorumien toteutuksessa hyödynnetään Sitran kehittämää vuorovaikutteisen tilannekuvan toimintamallia. 23.3. järjestettävä tilaisuus on osa kolmen foorumin sarjaa. Tilaisuuksissa luodaan jaettu käsitys alueen tarpeista, hankkeista ja toimintaympäristöstä.

Kunnan, yrityskentän ja koulutuksen edustajista koostuva suunnitteluryhmä koordinoi työskentelyä, jonka keskiössä on kolme kaikille avointa toteuttavaa foorumia helmi-, maalis- ja huhtikuussa. Ensimmäisen foorumin tulosten pohjalta tilannekuvatyötä jatketaan 2. foorumissa 23.3. ja 3. foorumissa 27.4.

  • Tilannekuva on alueen toimijoiden yhteinen näkemys ja tulkinta alueen elinvoiman tekijöistä ja yritysten toimintaedellytyksistä.
  • Parhaimmillaan se on toimijoiden yhteinen ymmärrys kehittämistyön haasteista ja siinä hyödynnettävistä voimavaroista.
  • Tilannekuva alueesta syntyy alueen toimijoiden vuorovaikutteisen työskentelyn tuloksena. Työ perustuu alueelta koottuun tietoon yritysten näkemyksistä, hankkeista ja väestönkehityksestä.
  • Tilannekuvan kiteytys sisältää analyysin alueen vahvuuksista, heikkouksista, uhkista ja mahdollisuuksista sekä valinnan alueelle tärkeistä kysymyksistä, joihin yhdessä tartutaan, yhteiset tahtolauseet ja niiden konkretisoinnin.

Tervetuloa mukaan – luodaan yhdessä elinvoimaa!

Pekka Määttänen

Kunnanjohtaja

Keskustie 2-4, 12100 Oitti

Lue myös