Tule mukaan rakentamaan Hausjärven elinvoimaa

10.2.2023 Yrittäjät Tilannekuva

Hausjärven kunta käynnistää osana elinvoimatyötään yhteisöllisen prosessin, jonka aikana luodaan kunnan elinvoiman tilannekuva, jolla edistetään alueen toimijoiden toimintaedellytyksiä. Miten teemme vaikuttavampaa yhteistyötä vetovoimaisen kunnan eteen? Ilmoittaudu mukaan!

Kutsumme Sinut mukaan osoittamaan suuntaa ja toimimaan yhdessä! Kokoamme Hausjärven yritysten, alueen oppilaitosten, järjestöjen ja julkisten toimijoiden vaikuttajia dialogiin ja jouduttamaan alueen kykyä uudistua yhteistyössä.

Ilmoittautuminen ensimmäiseen foorumiin  23.2. klo 14 – n. 16 on nyt avoinna. Ilmoittautuneille kahvitarjoilu klo 13.30 alkaen. Ilmoittautuminen on avoinna 22.02.2023 klo 14.00 asti. Linkin kautta on myös mahdollisuus ilmoittaa kiinnostuksensa tulla mukaan, vaikka ensimmäiseen tilaisuuteen osallistuminen ei aikataulusyistä onnistuisi.

Ilmoittaudu mukaan seuraavan linkin kautta:

Tilannekuvafoorumi on aloitus yhteistyölle, jossa alueen toimijat uudistavat alueen osaamista ja kykyä muuttua ajan mukana. Foorumien toteutuksessa hyödynnetään Sitran kehittämää vuorovaikutteisen tilannekuvan toimintamallia. 23.2. järjestettävä tilaisuus avaa kolmen foorumin sarjan. Tilaisuuksissa luodaan jaettu käsitys alueen tarpeista, hankkeista ja toimintaympäristöstä.

Kunnan, yrityskentän ja koulutuksen edustajista koostuva suunnitteluryhmä koordinoi työskentelyä, jonka keskiössä on kolme kaikille avointa etänä toteuttavaa foorumia helmi-, maalis- ja huhtikuussa. Ensimmäisen foorumin tulosten pohjalta tilannekuvatyötä jatketaan foorumeissa 2 ja 3, jotka järjestetään maalis- ja huhtikuussa 2023.

Foorumeihin toivotaan niin kunnan kuin yritys-, yhdistys- kuin koulutuskentän vahva edustus.

  • Tilannekuva on alueen toimijoiden yhteinen näkemys ja tulkinta alueen elinvoiman tekijöistä ja yritysten toimintaedellytyksistä.
  • Parhaimmillaan se on toimijoiden yhteinen ymmärrys kehittämistyön haasteista ja siinä hyödynnettävistä voimavaroista.
  • Tilannekuva alueesta syntyy alueen toimijoiden vuorovaikutteisen työskentelyn tuloksena. Työ perustuu alueelta koottuun tietoon yritysten näkemyksistä, hankkeista ja väestönkehityksestä.
  • Tilannekuvan kiteytys sisältää analyysin alueen vahvuuksista, heikkouksista, uhkista ja mahdollisuuksista sekä valinnan alueelle tärkeistä kysymyksistä, joihin yhdessä tartutaan, yhteiset tahtolauseet ja niiden konkretisoinnin.

Tervetuloa mukaan – luodaan yhdessä elinvoimaa!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Pekka Määttänen

Kunnanjohtaja

Keskustie 2-4, 12100 Oitti

Lue myös