Kouluterveydenhuollon pika-aikoja huoltajille

Hei vanhemmat ja huoltajat!

OmaHämeen kouluterveydenhuolto tarjoaa terveydenhoitajan kertaluonteista matalan kynnyksen keskustelutukea ja palveluohjausta (ns. pika- ajat puhelimitse). Palvelu on tarkoitettu peruskouluikäisten lasten ja nuorten huoltajille koko Kanta- Hämeen hyvinvointialueella.

Kouluterveydenhuolto painottuu ennaltaehkäisyyn, jossa keskeisiä asioita ovat terveys ja hyvinvointi. Riittävän hyvä fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi arjessa on tärkeää lapsille ja nuorille. Vanhempia ja huoltajia mietityttävistä ja huolettavista asioista kannattaa jutella ammattilaisen kanssa jo varhaisessa vaiheessa.

Keskustelun aiheet voivat liittyä esimerkiksi seuraaviin arjen asioihin:

·         Lepo, vapaa-aika

·         Ravitsemus, liikunta, painonhallinta

·         Median merkitys

·         Ihmissuhteet

·         Seksuaaliterveys

·         Päihteet

·         Tunne-elämä, käyttäytyminen, mielenterveys

·         Elämänmuutokset

Varaa puhelinaika helposti tästä linkistä:

Nettiaika.fi – Ajanvarausjärjestelmä

Viimeisenä valikossa löytyy- Peruskouluikäisen terveyden edistäminen- ja siitä klikkaamalla- Puhelinaika terveydenhoitajalle/ arjen hyvinvointi ja ennaltaehkäisy

Terveydenhoitaja Venla Hyvärinen soittaa sinulle varattuna aikana. Asiantuntija on siis eri kuin lapsen tai nuoren oman koulun terveydenhoitaja.

Vanhempi/ huoltaja varaa ajan palvelusta omilla henkilötiedoillaan. Kontaktista ei synny potilasasiakirjatietoja huoltajalle eikä lapselle. Keskustelu terveydenhoitajan kanssa on luottamuksellista. Tarvittaessa terveydenhoitaja ohjaa huoltajia olemaan yhteydessä muihin alueen palveluihin.

Tämä puhelinpalvelu on suunnattu nimenomaan huoltajille. Lapset ja nuoret voivat käydä tapaamassa oman koulun kouluterveydenhoitajaa tavalliseen tapaan.

 

Ystävällisin terveisin,

Kanta- Hämeen hyvinvointialueen kouluterveydenhuolto