Nuorisovaltuusto

Nuorisovaltuusto on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorten vaikuttajaryhmä. Sen toimintaa ohjaa kunnanhallituksen hyväksymät säännöt (13.5.2014).

Nuorisovaltuuston tarkoituksena on edistää nuorten osallisuutta sekä vaikuttamis- ja toimintamahdollisuuksia Hausjärvellä. Lisäksi nuorisovaltuusto tuo esille nuorten näkökulmaa, järjestää tapahtumia ja toimintaa nuorille. Nuorisovaltuusto voi tehdä myös aloitteita ja ehdotuksia ja antaa lausuntoja Hausjärven kunnalle ja sen eri toimielimille. Nuorisovaltuutetuilla on läsnäolo- ja puheoikeus lautakunnissa.

Nuorisovaltuuston tehtävä on toimia paikallisten nuorten äänenä, joten jos sinulla on kehittämisideoita tai muita ajatuksia, ota rohkeasti yhteyttä joko nuorisovaltuutettuihin tai sen ohjaajaan.

Vuoden 2024-2025 nuorisovaltuusto 

Hausjärveläiset 2005-2010 syntyneet nuoret saivat asettua ehdolle Hausjärven nuorisovaltuustoon ajalla 11.10.2023-5.11.2023.
Kaiken kaikkiaan ehdokkaaksi asettui 12 nuorta.
Nuorisovaltuuston vaalit järjestettiin 20.11-21.11.2023 kahdeksan nuoren kesken.
Vaaleissa pystyi äänestämään kaikki hausjärveläiset 2005-2010 syntyneet nuoret niin, että Hausjärven yläkoulun oppilaat ja lukion opiskelijat saivat äänestää maanantaina ja tiistaina ruokavälitunneilla koululla.
Lisäksi he, jotka eivät ole Hausjärven yläkoulussa tai lukiossa saivat käydä äänestämässä nuoppareilla nuoppareiden aukioloaikojen mukaan.
Vaaleissa annettiin kaiken kaikkiaan 90 ääntä.

Valituksi varsinaisiksi jäseniksi 2024-2025 nuorisovaltuustoon tulivat aakkosjärjestyksessä:
Grönholm Tino
Määttä Severi
Puroila Viliam
Puroila Veera
Puupus Eleanor
Saraja Pihla

Lisäksi varajäseniksi valittiin:
Forsström Roope
Kivimäki Siiri

Nuorisovaltuusto valitsi järjestäytymiskokouksessaan puheenjohtajaksi Veera Puroilan, varapuheenjohtajaksi Tino Grönholmin sekä sihteeriksi Severi Määtän.

Nuorisovaltuuston ohjaajana toimii nuoriso-ohjaaja Tiina Tuominen