Ruokailu päiväkodeissa

Hausjärven kunnan päiväkodeissa tarjottava ruoka on varhaiskasvatuksen ruokailusuosituksen mukaista.

Päiväkodeissa hoidossa olevat lapset saavat aterian, joka sisältää lämpimän ruoan, salaatin tai leikkeleen, leivän, juoman ja rasvan. Kirkonkylän, Oitin ja Hikiän päiväkotien ruoka valmistetaan yläasteen yhteydessä olevassa keskuskeittiössä. Ruoka kuljetetaan lämmön säilyttävissä kuljetuslaatikoissa.

Syyslukukauden alusta 2018 alkaen Ryttylän päiväkodissa toteutetaan kunnanhallituksen 6.3.2018 tekemän päätöksen mukaisesti kokeilu, jossa pääruoka ostetaan valmiina Feelia Oy:stä kilpailutuksen perusteella. Väistötilakeittiössä valmistetaan salaatti ja kypsennetään energialisäkkeeksi pastaa, perunaa tai riisiä. Kokeilun aikana kerätään tietoa ruoan mausta ja laadusta sekä toimintatavan kustannuksista.

Päiväkodin keittiöhenkilökunta osallistuu ruokailuun.

Erityisruokavaliot valmistetaan terveydenhoitajan täyttämän, oheisen lomakkeen perusteella.

Ruokalista on kuuden viikon kiertävä lista, joka julkaistaan Jamixissa (internetissä) ja Aamupostissa. Ruoka- ja siivouspalvelut ottaa käyttöön asteittain syksystä 2018 toimipaikkakohtaiset makuraadit. Makuraadit luovat kaksisuuntaisen tietokanavan asiakkaiden ja ruokapalvelujen välille. Tarkoituksena on muun muassa kuunnella asiakkaiden toiveita ja saada palautetta ruoan laadusta sekä maittavuudesta. Tietojen perusteella ruokalistaa ja reseptejä muokataan siten, että ruoka maistuisi mahdollisimman hyvin.